2016. szeptember 18., vasárnap

Angus Barbecue

Ausztrál Angus marhahús

Eddig csak  magyarországi átlag vágómarha hússal kísérleteztünk, begyakoroltuk a saját cserép barbecue sütőnkön a füstön sütést. Férjem 40. szülinapjára vettünk Angus marha darabot, magas hátszín és rostélyos lehet magyarul a megnevezése.

Kép innen: http://www.nlcafe.hu/gasztro/20130110/marha-reszei-hus-recept/

A húst Budapesten a Fővám téri Vásárcsarnokban lévő egyik hentestől vettük. Az ausztrál cég neve
AACo, tőlük származik az az Angus rostélyos. Íme a képek a sütésről:Ez volt a legnagyobb húsdarab amit ebben a sütőben sütöttünk, nyersen 4,6 kg volt. 11 felnőttnek volt elegendő ez a hús mennyiség. Persze kaptak mást is, előételnek sörkorcsolyákat, desszertnek házi Eszterházy tortát, apró sütit. A hús mellé köretnek tortillát és salátát tálaltunk, a hús szaftját besűrítettem, barbecue szószként mindenki loccsanthatott az ételére ízlés szerint.A rubot (pác fűszerkeverék) magam kevertem, nagyon alap, egyszerűt csináltam, mert szerintem így érdemes ismerkedni egy új hússal.

RUB

3 ek só
3 ek barna cukor (aranybarna)
2 ek őrölt csemege paprika
1 ek vegyes bors darálva (fekete bors, fehér bors, zöld bors, cheyenne bors keverék)
1 ek fokhagyma granulátum

MOP szósz

2 dl Karmalz
2 dl almalé
0,5 dl alma ecet
0, 5 dl worchester szósz
1 ek sötét szójaszósz
1 ek melasz
1 ek a rub fűszerkeverékből
1 kk cukor
2 kk só

A tepsibe, amiben a víz volt a sülő hús alatt, tettem egy egész vöröshagymát karikákra vágva és 2 gerezd fokhagymát.

A húst Weber briketten sütöttük, amire tettünk diófa darabokat, ez adta a füstöt, nagyon finom, mély, bársonyos füst ízt adott a marhának.

Az Angus marhával nagyon elégedettek voltunk, tényleg más ez a húsmarha, mint az átlagos hazai vágómarha, érdemes kipróbálni. A sütés is jól sikerült, de még van hova fejlődni. Ettől a cégtől még szeretnénk más húsokat is kipróbálni, szegyet, oldalast bármit, amit sütni lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése